Har nå fått inn ett meget lovendes kurs. Sjekk ut dette.

En far insisterer på at datteren skal teste selvforsvarsspray på han. Mulig han angrer, når vi ser hva som skjedde…

Fungerer selvforsvasspray i praksis?

Vel, som du ser av videoen så er sprayen meget effektiv. Det vi derimot kan stille spørsmål ved er om dette er en realistisk situasjon. Mange angrep kommer overraskande, og dermed ikke tid til å ta fram sprayen frå lomme eller veske. Kan skrive mye om dette temaet, men gjør det kort i denne omgang. Ver årvåken så unngår du i mange tilfeller i det hele tatt å bli valgt ut som ett offer. Mer om hvordan unngå å bli ett offer finner du i artikkelen om selvforsvarskurset StreetSafe.

Se videoen her: Far prøver å lærer datter selvforsvar.

fearlop by selvforsvar.no

fearloop by selvforsvar.no

Vi er allle redde for noe. Hva er du redd for?

* 9,4 prosent av kvinnene i en ny nasjonal undersøkelse har opplevd å bli voldtatt, mot 1,1 prosent av mennene.

* Halvparten (49 prosent) av kvinnene som rapporterte voldtekt, hadde opplevd voldtekt før fylte 18 år

* Det er ingen indikasjoner på at voldtekt mot unge kvinner har gått ned over

tid. Like mange yngre som eldre kvinner rapporterte voldtekt før fylte 18 år.

* Seksuelle overgrep mot både kvinner og menn blir stort sett utført av menn.

* De aller fleste kjente overgriperen.

* De største gruppene av overgripere når det gjaldt voldtekt var venner, bekjente, nabo, kollega og kjæreste/partner eller tidligere kjæreste/partner.

* Både voldtekt og seksuell omgang før 13 år skjedde i mange forskjellige relasjoner. De viktigste gruppene av overgripere var naboer, andre kjente voksne, familie og slekt annet enn foresatte.

Kilde: Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS)

Vil du unngå å bli ett offfer for ran, voldtekt og overfall?

Det “alle” sier etter å ha blitt utsatt for slikt er at det gjekk så fort. Plutslig var han der! Blei fullstendig overrumpla, og mange års kampsporttrening var verdiløs. Det gjekk så fort.

Dette er en av mange ting som blir gjennomgått på selvforsvarskursene. Skal fatte meg i korthet her. For det første er ikke kampSPORT og selvforsvar det samme. Beste forsvaret er å ikke vere der det skjer. Må du vere der så unngå å bli plukket ut som offer. Det siste kan jeg skrive en bok om, men skal gi ett konktret og nyttig tips her i dag. (mer kommer med ugjevne mellomrom)

Gjerningspersonen ser etter lette offer, og lette offer er det mange av siden de fleste har kobla hjernen ut om det som skjer rundt en når en er i det offentlige rom. Dette gjøres bl.a. ved å helt eller delvis slå av både syn og hørsel med å ha musikk på øret, eller snakke og taste på en telefon. Dermed er det lett å gå på “epleslang” som det populært kalles. Og “epleslang” dvs knabbe telefoner fra folk som er fullstendig avslått på hva som skjer rundt enn er en tilstand alt for mange er i alt for ofte. Ser vannvittig mange som går rundt og ser på telefonen sin og gjerne taster sms samtidig som de har plugger i øret med musikk. DET er å be om å bli overfalt eller frastjelt en ofte dyr telefon.

Så min oppfordring til deg er å ALDRI ha musikk på øret når du er ute i det offentlige rom. Ver varsom og aktpågivande når det gjelder bruk av sms og samtaler.

Vi som driver aktivt med selvforsvarkursing har også systematisert hvordan en kan vere aktpågivande og årvåken/påslått i det offentlige rom for å vere mer bevist på faresignalene rundt en. Lær mer om dette med å ta ett kurs i selvforsvar. https://www.selvforsvar.no/selvforsvarskurs/

streetsafe selvforsvarskurs

streetsafe selvforsvarskurs

Politisjefens uttalelse vekker harme.

En av Indias mektigste politimenn uttalte seg om voldtekt i New Delhi på torsdag. Nå refses han av Indias befolkning for uttalelsen.

– Hvis du ikke kan hindre voldtekt, kan du like så godt nyte det, sa Ranjit Sinha, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Sinha er toppsjef i Central Bureau of Investigation, som er Indias hovedorganisasjon for etterforskning.

Refses
Kommentaren skal ha blitt gitt under en konferanse på tirsdag som handlet om ulovlig gambling på sport og behovet for å legalisere gambling på sport i landet.

Sinha sa at hvis staten ikke kunne stoppe gambling, så kunne de i det minste få noen inntekter ved å legalisere det. Hans kommentar om voldtekt skal ha falt inn i denne sammenhengen.

Det skal ha oppstått store reaksjoner rundt om i India og nå refses han av befolkningen. Dette kommer også som en reaksjon fra befolkningen på en brutal voldtekt som skjedde desember i fjor, da en 23 år gammel jente ble voldtatt av flere menn på en buss i New Delhi. Etter at dette ble kjent i desember i fjor skal det ha oppstått store protester rundt om i India.

Sinha skal onsdag ha gått ut å ha sagt at kommentaren ble tatt ut av kontekst og var misforstått, men sinte aktivister har bedt om hans oppsigelse.

Lanserer holdningskampanje
I Norge har Kripos lansert en ny holdningskampanje, som skal forebygge voldtekter i forbindelse med fest og rus. Kampanjen har fått navnet «Kjernekar».

Kampanjen kommer fordi Kripos er bekymret for voldtekter relatert til rus og festing. Disse utgjør 40 prosent av voldtektene som anmeldes her i landet.

«Kjernekar» er en oppfordring til menn om å ta ansvar og stiller spørsmålet «Kjenner du en kjernekar?» I Kripos’ verden er kjernekaren han som følger med litt ekstra og tar ansvar.

– Vi ønsker å nå alle, men særlig unge menn. Kampanjen oppfordrer kompisgjengen til å passe på hverandre. Vi har alle har et ansvar for å prøve å avverge at noen gjør eller blir utsatt for noe som vil prege dem i mange år fremover, sier Lena Reif, som leder for Sedelighetsseksjonen ved Kripos.

Kampanjen skal primært spres i sosiale medier. (©NTB)

—-

Kom gjerne med kommentarer på dette.

—-

Kilde: http://www.na24.no/article3711722.ece

Er det mulig å hindre drap og ran på buss?

Bakgrunn:
I går mandag den 4. november blei tre personer drept etter busskapring nær Årdal i Sogn og Fjordane.

Gjerningsmannen fra Sør-Sudan var bevæpnet med kniv, og gikk til angrep på Valdresekspressen. Han drepte alle passasjerande og bussjåførern.

Les mer i VG: Kapret buss i Årdal – drepte alle om bord og NRK: Mann i 30-åra pågrepet og sikta for trippeldrap

Sikkerheten på bussen kan bli bedre, men hvordan?

Ett glassbur for sjåføren vil selvsagt vere til hjelp for han/ho, men ikke for passasjerane. Så det er nok ikke den mest hensiktsmessige løsningen. Derimot er det ett produkt på markedet som i mange tilfeller kan vere meget effektivt ved evt ran eller trussler. Litt opplæring er selvsagt påkrevd selv om det er et enkelt hjelpemiddel. Det jeg tenker på her er pepperspray eller tilsvarende produkter. Ved evt opplæring i bruk av dette forsvarsvåpenet så tenker jeg på mer enn det å spraye en person med dette. Vedkommende må takes hand om umiddelbart etterpå om en ikke kan komme seg vekk, eller ønsker å rømme bussen. Så mitt råd er å utstyre samtlige busser med pepperspray lett tilgjenglig for bussjåføren.

Nordmenn flest mener det er greit å gripe inn dersom utenforstående blir vitne til personran. Over halvparten hadde gjort det selv, og en av tre hadde brukt vold om nødvendig.

Det viser en fersk undersøkelse InFact har gjort på oppdrag fra VG.

RANERE SLÅTT NED:Det var på bussholdeplassen på Helsfyr at to menn banket opp ranere på søndag.

Hittil i oktober har det vært over 100 personran eller ransforsøk i hovedstaden. Oslo-politiet kunngjorde mandag at det er blitt opprettet en egen spesialgruppe, som skal forsøke å få bukt med ransbølgen.

Søndag ble en ti år gammel gutt ranet på Helsfyr i Oslo. To menn grep inn og banket opp ranere. I går sa faren til gutten at han var takknemlig for at de grep inn.

I henhold til loven

Nordmenn landet rundt ser ut til å være enig i at folk griper inn.

Alle er likevel ikke villig til å gå utover det loven tillater av vold for å avverge et angrep.43 prosent av de spurte mener det er greit å gripe inn hvis det er i henhold til loven og nærmere 42 prosent mener det er greit å gripe inn uansett.

Vil bruke vold

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sa til VG mandag kveld at han håper vanlige folk ikke vil vegre seg for å gripe inn og hjelpe dersom de ser ran eller ransforsøk.

I følge InFact-undersøkelsen vil 55 prosent gjøre nettopp slik Anundsen håper. Av de som vil gripe inn, vil hele en av tre uskadeliggjøre gjerningsmannen, om nødvendig med vold.

Færrest i Oslo

Det er flest menn, hele syv av ti, som mener de hadde grepet inn. Færrest er det likevel i den ransherjede hovedstaden. For bare 40 prosent av Oslo-boere hadde grepet inn selv.

En av ranerne på Helsfyr ble alvorlig skadet, og de som grep inn er selv blitt siktet for vold.

Dette er også en av grunnene til at folk ikke vil gripe inn. Seks av ti mener at de er redd for å skade seg selv, eller bli blandet inn i noe kriminelt.

Politiets råd for å unngå å bli ranet

Kilde: VG

Selvforsvarskurs – hvilken nytte har de?

Mange er redde for å bevege seg ute i det offentlige rom. Ved å lære seg noen få enkle knep om hvordan du skal unngå å bli plukket ut som offer, så stiller du sterkere. Mange tar for gitt at det er kun er de fysiske teknikkene som er selvforsvar, men de er kun en svært liten bit av din personlige sikkerhet. Vi bak selvforsvar.no kan tilby kurs i praktisk selvforsvar som fungerer.

Les denne artikkelen om “er kvinner tryggere med et selvforsvarskurs“.