Selvforsvarskurset StreetSafe

Vil du unngå å bli ett offfer for ran, voldtekt og overfall?

Det «alle» sier etter å ha blitt utsatt for slikt er at det gjekk så fort. Plutslig var han der! Blei fullstendig overrumpla, og mange års kampsporttrening var verdiløs. Det gjekk så fort.

Dette er en av mange ting som blir gjennomgått på selvforsvarskursene. Skal fatte meg i korthet her. For det første er ikke kampSPORT og selvforsvar det samme. Beste forsvaret er å ikke vere der det skjer. Må du vere der så unngå å bli plukket ut som offer. Det siste kan jeg skrive en bok om, men skal gi ett konktret og nyttig tips her i dag. (mer kommer med ugjevne mellomrom)

Gjerningspersonen ser etter lette offer, og lette offer er det mange av siden de fleste har kobla hjernen ut om det som skjer rundt en når en er i det offentlige rom. Dette gjøres bl.a. ved å helt eller delvis slå av både syn og hørsel med å ha musikk på øret, eller snakke og taste på en telefon. Dermed er det lett å gå på «epleslang» som det populært kalles. Og «epleslang» dvs knabbe telefoner fra folk som er fullstendig avslått på hva som skjer rundt enn er en tilstand alt for mange er i alt for ofte. Ser vannvittig mange som går rundt og ser på telefonen sin og gjerne taster sms samtidig som de har plugger i øret med musikk. DET er å be om å bli overfalt eller frastjelt en ofte dyr telefon.

Så min oppfordring til deg er å ALDRI ha musikk på øret når du er ute i det offentlige rom. Ver varsom og aktpågivande når det gjelder bruk av sms og samtaler.

Vi som driver aktivt med selvforsvarkursing har også systematisert hvordan en kan vere aktpågivande og årvåken/påslått i det offentlige rom for å vere mer bevist på faresignalene rundt en. Lær mer om dette med å ta ett kurs i selvforsvar. https://www.selvforsvar.no/selvforsvarskurs/

streetsafe selvforsvarskurs
streetsafe selvforsvarskurs

0 Comments on “Selvforsvarskurset StreetSafe

Legg igjen en kommentar